logo
03/05
02/05
01/05
30/04
2 ...

У пенітенціарній установі розповіли, як удалося втекти засудженим на Львівщині

04-09-2019 14:031178

У пенітенціарній установі розповіли, як удалося втекти засудженим на Львівщині
Фото: antydot.info

Двоє засуджених, які відбувають покарання в Миколаївській колонії № 50 Львівської області, втекли з робочого місця на контрагентському об’єкті.

Про це повідомляє УНН, посилаючись на речника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Мирослава Демківа.

Демків розповів, що в Миколаївській виправній колонії № 50 є так звана дільниця соціальної реабілітації. Вона передбачена чинним законодавством і перебуває за межами установи. Тобто засуджених, які втекли, було переведено до дільниці соціальної реабілітації.

«І ось вчора з цієї дільниці двоє засуджених, які виконували оплачувані роботи на контрагентському об’єкті в Миколаївському районі, скоїли втечу. Було виявлено, що їх немає на робочих місцях, в результаті повідомлено керівництву, правоохоронним органам та розпочато розшукові заходи», – сказав Демків.

За його словами, засуджені, які перебувають у дільниці соціальної реабілітації, мають порівняно з іншими засудженими певні переваги.

«Вони можуть користуватися цивільним одягом, грошима, комп’ютерами, залучатися до роботи на об’єктах за межами установи, так званих контрагентських об’єктах», – розповів він.

Також Демків зазначив, що наразі пошуки тривають.

Нагадаємо, з Миколаївської колонії №50 на Львівщині вчора, 3 вересня, втекли двоє в'язнів, які були засудженні за зґвалтування і розбій та виготовлення наркотичних засобів. Один з втікачів – 20-річний уродженець Києва, інший – 26-річний мешканець Житомирської області. За фактом утечі засуджених поліція відкрила кримінальне провадження. 

Leopolis.news