logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
2 ...

Євген Кравцов: Сьогодні – «чорний понеділок» для братів Дубневичів

23-09-2019 18:071586

Євген Кравцов: Сьогодні – «чорний понеділок» для братів Дубневичів
Фото: hromadske.ua

Укрзалізниця передала до правоохоронних органів матеріали щодо мільйонних збитків, яких вона зазнала при купівлі анкерів у дилерів ТОВ «Корпорація КРТ» братів Богдана та Ярослава Дубневичів.

 

Про це повідомив на своїй сторінці у «Facebook» голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

«Чорний понеділок» для братів Дубневичів. Укрзалізниця зібрала і передала матеріали правоохоронцям щодо мільйонних збитків при купівлі та постачанні анкерів. Це черговий щабель у нашій непростій боротьбі за прозорий ринок закупівель УЗ. Тут маємо справу з гігантами тіньових закупівель», – написав Кравцов.

Він навів один з прикладів, як реалізовувалась схема непрозорого постачання анкерів для УЗ.

«Як це працювало: дві компанії зі схожими назвами, упродовж 2018 – 2019 років постачали нам закладні анкери АЗ-2 під виглядом продукції вітчизняного виробника. Як показала перевірка: анкери завозили з Білорусі. Імпортував цю продукцію вітчизняний виробник через фірму-прокладку. Цікаво, що завозились анкери під виглядом заготовки, що дозволило суттєво занизити імпортне мито. Орієнтовна собівартість однієї одиниці такої «деталі» становила близько 50 грн, а Укрзалізниці її вже продавали як товар за 94 грн», – розповів Кравцов.

За підрахунками Укрзалізниці, зауважив він, в результаті такої схеми лише за 7 місяців 2019 року завищення вартості могло скласти більше 60 млн грн. Саме тому, за його словами, місяць тому залізниця призупинила «рознарядки» на постачання анкерів АЗ-2 за укладеними договорами.

Кравцов висловив сподівання, що правоохоронні органи зможуть якомога швидше вивчити передані матеріали і прийняти відповідні рішення.

Як нагадує "Укрінформ", у лютому 2019 року «Коростенський завод залізобетонних шпал» АТ «Укрзалізниця» в тендері із закупівлі анкерів оголосив про намір укласти угоду з компанією, що належить народним депутатам Ярославу і Богдану Дубневичам.

Йшлося про 1,08 млн анкерів закладних АЗ-2 до пружних колійних скріплень КПП-5. Тоді зазначалося, що тендерна документація не дозволяла пропонувати еквівалентні товари, тому, окрім ТОВ НВП «Корпорація КРТ» братів Дубневичів, ніхто інший не міг виготовляти анкери за вказаними техумовами, оскільки Дубневичі начебто запатентували цю деталь.

Leopolis.news