Трамп наказав загальмувати допомогу Україні перед дзвінком Зеленському – WP

http://leopolis.news/post/post/one.php?showPost=8310

24/09/2019

Про це виданню The Washington Post  стало відомо від трьох високопоставлених чиновників американської адміністрації, пише «Європейська правда».

За словами чиновників, Трампа в першу чергу цікавила корупція в Україні. Він засумнівався, чи слід виділяти гроші Україні і хотів проаналізувати ситуацію.

Видання повідомило, що розпорядження Трампа надійшло в Пентагон і Державний департамент на міжвідомчій нараді в середині липня.

Згідно з документом, чиновникам було наказано повідомити законодавцям, що затримка в наданні допомоги є результатом «міжвідомчого процессу». Додаткової інформації надано не було.

Один з чиновників сказав, що Трамп притримав кошти, побоюючись корупції в Україні. Врешті кошти вирішили переказати у зв’язку з закінченням фінансового року 30 вересня.

Чиновник також заперечив, що між затримкою допомоги і ймовірним тиском на Зеленського почати розслідування проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина Хантера є зв’язок.

Як відомо, минулого тижня пресі стало відомо про розслідування, яке ведеться за скаргою неназваного держслужбовця проти Дональда Трампа: президента підозрюють у просуванні власних політичних інтересів під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським.

ЗМІ стверджують, що Трамп нібито вимагав від українського колеги розпочати кримінальне розслідування проти свого головного конкурента на президентських виборах Джо Байдена або ж його сина Хантера. За припущеннями медіа, лідер США також міг шантажувати Зеленського.

Leopolis.news