logo
27/04
26/04
2 ...

Названо найпопулярніші за відвідуваністю туристичні локації Львівщини

26-01-2024 18:04786

Названо найпопулярніші за відвідуваністю туристичні локації Львівщини
Фото: Тарас Хіп

Серед них: Заповідник Тустань НПП, «Сколівські Бескиди» та Ведмежий притулок Домажир.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Згідно з статистичними даними, які управління туризму та курортів збирали впродовж останніх пів року, визначили найбільш відвідувані дестинації на Львівщині. 

Заповідник Тустань – 134 974 осіб.

Найпопулярніша локація, яку відвідували туристи у 2023 році. Заповідник активно розвивається та постійно пропонує відвідувачам додаткові атракції, що змушує мандрівників знову і знову повертатись в це місце. Сучасний музей, столітня історія, мальовнича природа, різноманітний фуд-корт, середньовічні фестивалі – все це можна побачити тут. А віднедавна у заповіднику встановили тактильну міні скульптуру для осіб з порушенням зору, що робить його ще доступнішим.

НПП «Сколівські Бескиди» - 83 400 осіб.

Місце куди з’їжджаються тисячі мандрівників у будь-яку пору року. Тут гірські вершини із неймовірними панорамами, водоспади, ліси, бойківська кухня, дерев’яні церкви та палац. Для мандрів проклали 146 км  туристичних шляхів, облаштовали 27 природних джерел мінеральної води, а у 2021 році парк визнали переможцем у номінації «Найкращий природний парк України». У 2023 році на схилах гори Парашка відкрили туристичний прихисток в пам’ять про загиблого військовослужбовця та пластуна – Тараса Гаврилишина.

Ведмежий притулок Домажир – 18 138 осіб.

Одне з улюблених місць для сімейного відпочинку в області. В притулку проживає 29 ведмедів, які наразі сплять. Проте не лише ведмеді приваблюють мандрівників у це місце. Тут також є освітні програми для дітей, творчі вечори та легендарний яворівський пиріг, який входить до списку нематеріальної культурної спадщини України і його тут подають по-особливому.
Управління туризму та курортів запрошує туристичні локації доєднуватись до щомісячного туристичного дайджесту Львівщини, щоб про ваші локації могли дізнатись більше людей.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news