logo
27/04
26/04
25/04
2 ...

Володимир Зеленський: «Чекаю на справедливий закон про мобілізацію» (ВІДЕО)

29-01-2024 15:31667

Володимир Зеленський: «Чекаю на справедливий закон про мобілізацію» (ВІДЕО)
Фото: скріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує на справедливий закон про мобілізацію і щоб більше працівники ТЦК не ловили військовозобов’язаних на вулицях.

Про це він сказав в інтервʼю німецькому телеканалу ARD

«У питанні мобілізації важливий момент демобілізації. Багато хто відвоював багато днів. Є люди, які 700 днів на полі бою. Я їм вдячний за захист нашої держави, як кожен українець. Вдячності замало від суспільства, я вважаю. Треба справедливі ротації, треба давати широкі відпустки», – зазначив Зеленський.  

«І так само я очікую від військових сьогодні закону про справедливу мобілізацію або продовження, або зміни до закону – можна по-різному це називати. У будь-якому випадку, я б хотів, щоб це був комплексний, справедливий законопроєкт. Ось і все. Їхнє завдання сьогодні це зробити», – додав він. 

Зеленський також назвав неправильним, що представники ТЦК ходили по вулицях і шукали чоловіків, які не прийшли до військкоматів. 

«Вони не повинні цього робити. Тому я й попросив наших військових і депутатів, коли вони будуть готувати цей законопроєкт – щоб не було шансів ходити по вулицях. Є сьогодні можливості застосування діджитал-формату тощо. Ми живемо в час цифровізації і ми дуже цифровізована країна – немає проблем вирішити це питання сучасно», – зазначив він. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news