logo
26/04
19/04
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
27/03
2 ...

Стартував Всеукраїнський конкурс винахідницьких проєктів еколого-натуралістичного напряму

07-02-2024 14:34505

Стартував Всеукраїнський конкурс винахідницьких проєктів еколого-натуралістичного напряму
Фото: koruna.ua

До участі у Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проєктів запрошують учнів, вихованців закладів загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти, студентів закладів вищої освіти у віковій категорії 16-23 роки.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Конкурс проводять щорічно Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді спільно з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського», Національним університетом біоресурсів і природокористування України. Підтримкою є державна організація «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій», що має на меті популяризацію екологічних знань, залучення молоді до винахідницької і раціоналізаторської діяльності, розкриття її креативного мислення та творчого потенціалу, сприяння покращенню стану природного середовища.

Основними завданнями конкурсу є:

  • виявлення та підтримка учнів і студентів, які мають здібності до винахідницької та раціоналізаторської діяльності;
  • створення умов для оволодіння учнівською молоддю поглибленими знаннями з основ природничих наук, її професійного самовизначення;
  • пошук нових форм, методів і моделей організації науково-дослідницької діяльності з молоддю.

Конкурс проводиться у два етапи:

І-етап конкурсу – відбірковий, заочний. Учасникам необхідно до 09.02.2024 зареєструватися в режимі онлайн за посиланням: https://forms.gle/FQb4aXYipq5nHAoz6 , одночасно прикріпити тези (файл у форматі .doc*) та пройти додатково окрему реєстрацію, спеціально призначену для відеофайлу, за формою https://forms.gle/xnuQ5uW3znwkw1Ey9, прикріпивши відео захисту проєкту;

ІІ – етап конкурсу – фінальний. З 14 до 16 лютого журі оцінюватиме проєкти учасників, переглядаючи відеозаписи захистів. Результати фіналу оприлюднять до 01.03.2024 в рубриці «Конкурс винахідників» на сайті Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за посиланням: https://nenc.gov.ua/?page_id=32036 . 

У випадку змін у форматі проведення фінального етапу Конкурсу  учасників додатково проінформують.

«Збереження навколишнього середовища є однією з цілей сталого розвитку, тому еколого-просвітницькі заходи є пріоритетними в рамках освітнього процесу,  – зазначає т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Оксана Війтик, – відтак, якщо ти зважився випробувати свій винахідницький потенціал, не зволікай, обирай напрям роботи і розпочинай власний захопливий шлях пізнання нового!» 

Детальніша інформація за тел.: (044) 430-04-91, 098-440-08-59.

Координатором заходу є Юринець Ірина Андріївна: е-mail: biology@nenc.gov.ua, yurinets@nenc.gov.ua.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news