logo
26/04
19/04
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
27/03
2 ...

Парк «Сколівські Бескиди» відзначає своє 25-річчя

14-02-2024 21:48886

Парк «Сколівські Бескиди» відзначає своє 25-річчя

Сьогодні, 14 лютого, у Будинку Головної пошти у Львові урочисто погасили марку з нагоди 25-річчя створення Національного природного парку «Сколівські Бескиди».

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод подякував Укрпошті за ініціативу виготовлення марки та промоцію «Сколівських Бескидів», інформує пресслужба ЛОР.

«Національний парк святкує 25 років, який був створений за часи незалежності. Це унікальна територія, де знаходяться неповторні туристичні маршрути, рекреаційні зони, пам’ятки природи та заповідна зона українських Карпат. Запрошую усіх відвідати ці місця і насолодитися справжньою красою природи, відпочити та набратися сил», - зазначив Юрій Холод.

Очільник Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, депутат обласної ради Анатолій Дейнека наголосив, що «Сколівські Бескиди» є одним з кращих національних парків України. «Вірю, що парк має велике майбутнє, тут працює відданий колектив та керівництво, які мають амбітні плани. Отож, бажаю розвитку та процвітання нашому Національному парку », - зазначив Анатолій Дейнека.

Директор установи Василь Приндак назвав «Сколівські Бескиди» однією з найяскравіших туристичних принад та справжньою перлиною на Львівщині.

Національний природний парк «Сколівські Бескиди» розташований в межах Львівської області та охоплює частини Стрийського, Самбірського та Дрогобицького районів.

Тут можна побачити вікові величні ліси, смарагдові полонини, панорамні краєвиди, 6 найкращих водоспадів Львівщини, високогірне озеро Журавлине.

На території збереглися: геологічна пам’ятка природи, могутня Тустань місто-фортеця IX – XIII ст., могила київського князя Святослава 1015 р., дерев’яний храм у м. Сколе 1597р., палац баронів Гредлів XIX ст.

Для мандрів у Національному парку прокладено 146 км туристичних шляхів, облагороджено 27 природних джерел мінеральної води.

У межах природнього парку налічується 40 видів рослин та водиться 63 види тварин, що занесені до Червоної книги України.

Національний природний парк «Сколівські Бескиди» в 2021 році визнаний переможцем у номінації «Найкращий природний парк України» з присудженням головної туристичної премії України.

Leopolis.news