logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Шмигаль назвав 7 основних завдань України на 2024 рік

25-02-2024 15:20479

Шмигаль назвав 7 основних завдань України на 2024 рік
Фото: Урядовий портал

Найпріорітетнішими завданнями Української держави на 2024 рік є збільшення обсягів власного виробництва зброї, конфіскація російських активів, економічне відновлення, логістика, відбудова та євроінтеграція – є

Про це прем‘єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час форуму «Україна. Рік 2024», повідомляє «Укрінформ».

«Те, що нам вдалося досягти — це не константа і не дає нам права зупинятися. Попереду непростий шлях. У війні переможе той, у кого сильніша економіка, надійніші союзники та є здатність ефективно направляти якомога більше ресурсів на знищення ворога», – зазначив він.

За словами Шмигаля, український оборонно-промисловий комплекс - фундамент сили держави, мета якої - виробляти якомога більше зброї самостійно. І це є першим завданням на 2024 рік.

Глава уряду висловив слова вдячності країнам-партнерам, союзниками і підкреслив, що Україна не сумнівається в їхній підтримці, «але маємо бути максимально самодостатніми в цьому питанні».

За його словами, другим завданням влади є забезпечення України фінансовими ресурсами, для чого ведеться постійна робота з міжнародними партнерами.

«Ми говоримо з усіма. Від Японії до США. МВФ, СБ, ЄІБ, ЄБРР, всі інші фінансові міжнародні установи. Ми шукаємо фінансові ресурси, аби закрити нашу потребу в 37 млрд доларів на цей рік», - акцентував прем’єр.

Очільник уряду підкреслив, що третьою ціллю є конфіскація російських активів.

Він пояснив, що це так само напряму пов’язано із забезпеченням України фінансовими ресурсами, адже 300+ млрд доларів російських коштів на Заході — це неймовірний ресурс для української стійкості та відновлення.

«Цього року план мінімум — це перейти до використання доходів від цих заморожених активів», – наголосив Шмигаль.

Водночас він відзначив, що четверта мета держави на 2024 рік - економічне відновлення.

«45 млрд гривень цього року заклали в бюджеті на допомогу бізнесу. Гранти, пільгові кредити, індустріальні парки, великі інвестиційні проєкти, страхування воєнних ризиків, нові ринки для експорту - це все необхідно, аби забезпечити виживання держави й забезпечити розвиток економіки», - підкреслив очільник уряду.

Зокрема, п’ятою метою, за словами прем’єра, є логістика, адже «без неї економіка не живе».

Шмигаль зауважив, що розгортаються потужності українських портів, запускаються нові пункти пропуску, а також Україна продовжить будувати прагматичне партнерство з сусідами та модернізувати залізницю, в тому числі через будівництво євроколії.

«Шосте завдання — продовжити відновлення. Житло, енергетика, критична інфраструктура, школи та лікарні, гуманітарне розмінування», - поінформував він.

Політик наголосив, що буде масштабуватись програма єВідновлення, захищатись енергетика, школи та лікарні будуть забезпечуватись укриттями, а також планується прискорення гуманітарного розмінування.

«Сьоме ключове завдання на цей рік — це наша євроінтеграція», - акцентував Шмигаль.

Він зазначив, що наразі Україна має вікно можливостей, і держава його використає.

«Починаємо перемовини з ЄС про наш вступ. Формуємо переговорну команду. ЄС як мета і ЄС як шлях — однаково важливі. Це робить нашу країну сильнішою. Це відкриває доступ до європейських ринків та ресурсів», - додав Шмигаль.

Leopolis.news