logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Зеленський про блокування кордону у Польщі: Використовувати Україну як тиск на європейські інституції – несправедливо

25-02-2024 19:28277

Зеленський про блокування кордону у Польщі: Використовувати Україну як тиск на європейські інституції – несправедливо
Фото: Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не хотів би, щоб між польським і українським суспільствами був кордон.

Про це він заявив на пресконференції, відповідаючи на питання, чи є позитивні зрушення у польсько-українському питанні.

«Я хотів би сказати, що ми вдячні польському суспільству, яке з самого початку – з українцями, і це факт. І дуже не хотілося б, щоб політики так робили... щоб зараз цей кордон, який є між нами, щоб він був між нашими суспільствами», – наголосив  Зеленський.

 

«Використовувати Україну як тиск на європейські інституції – це просто несправедливо», – додав він.

 

За словами Зеленського, це виключно політичне питання.

«Спочатку, як ви знаєте, навіть наше українське суспільство і деякі медіа критикували мене за таку риторику. Я був абсолютно правий, і сьогодні це підтверджує Єврокомісія. Я говорив, що будь-які вибори у Польщі, будь-яка команда, яка прийде, не змінить цього вектору. Це політичний вектор, дуже сьогодні зрозуміло, що є внутрішня боротьба у Польщі», – зазначив він.

На думку Зеленського, що прем’єри обох країн знайдуть відповідні кроки.

«Я як Президент просто говорю відкрито, що для нас дуже важливо зберегти союз із Польщею. А якщо кроки не знайдуться – то ми будемо захищати наш бізнес», – наголосив Зеленський.

Як повідомляли, уночі з 24 на 25 лютого на станції Котомеж була розсипана українська агропродукція з 8 напіввагонів. Це четвертий випадок вандалізму на польських залізничних станціях

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news