logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Зеленський провів перемовини з прем’єром Болгарії: про що домовились (ВІДЕО)

26-02-2024 15:55250

Зеленський провів перемовини з прем’єром Болгарії: про що домовились (ВІДЕО)
Фото: скріншот з відео

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський у Києві провів перемовини з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим.

Про це він повідомив у Фейсбук.

«Дякую Болгарії за підтримку наших зусиль у Чорному морі та в Дунайському регіоні щодо розширення торговельних потоків і відновлення нормального судноплавства. Це надзвичайно важливо, що нам вдається навіть у такий непростий час попри всі складнощі забезпечувати нормальні економічні відносини.

Ми домовилися з Болгарією активізувати розбудову логістики та інфраструктури в нашому регіоні. Наша спільна повага до принципу добросусідства додасть економічного зростання обом нашим країнам», – зазначив Зеленський.

«Цінуємо підтримку нашого руху у європейську та євроатлантичну спільноти з боку Болгарії – це зміцнює нашу спільну безпеку.

І ще один важливий пункт нашої уваги – Формула миру, її повна та справедлива реалізація. Цього року ми готуємо перший саміт – Глобальний саміт миру, і я буду вдячний за активну роль Болгарії в цьому саміті та підтримку на рівні Прем’єр-міністра наших пропозицій», – додав. 

Після зустрічі президент і прем’єр дали спільну пресконференцію:

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news