logo
26/04
2 ...

Представники Львівського медуніверситету взяли участь у світовому конгресі офтальмологів

29-02-2024 17:17155

Представники Львівського медуніверситету взяли участь у світовому конгресі офтальмологів
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

23-24 лютого в Любліні (Республіка Польща) відбувся світовий конгрес офтальмологів «Новини в офтальмології – освіта і практика», до участі в якому були запрошені провідні фахівці із  12 країн світу.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Конгрес проводився під патронатом ректора Люблінського медичного університету, професора Войцеха Залуски і в.о. ректора Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, доктора медичних наук Ореста Чемериса, а також Любельської Унії Цифризації (президент –Doctor Honoris Causa нашого Університету, професор Роберт Рейдак). 

Вперше реєстрація для учасників з України за ініціативи професора Рейдака була безкоштовною.

Конгрес відкрили професор Роберт Рейдак (проректор Люблінського медичного університету, президент Польського товариства хірургів-офтальмологів) та професор Андрій Зіменковський (завідувач кафедри менеджменту в охороні здоров’я, фармакотерапії і клінічної фармації ЛНМУ, керівник центру інновацій в охороні здоров’я і цифрової медицини). Власне, ці дві медичні спільноти активно реалізують спільний проєкт – «Розвиток транскордонної телемедичної системи на прикладі офтальмологічних оглядів в умовах збройного конфлікту ‒ аналіз та рекомендації», то ж мали про що розповісти загалу.

Адміністрацію нашого університету представляла декан медичного факультету N 1 професор Марта Колішецька.  

Професор Андрій Зіменковський вручив ректору Люблінського медичного університету професору Войцеху Залусці «Подяку Львівської військової обласної адміністрації» та пам’ятний знак «Заслужений для Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького».

Натомість, професора Андрія Зіменковського, серед інших, було нагороджено медаллю Унії Любельської. 

Leopolis.news