logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Україна та Греція почали підготовку безпекової угоди – Зеленський

06-03-2024 18:08417

Україна та Греція почали підготовку безпекової угоди – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з Грецією почали підготовку двосторонньої угоди щодо безпекових гарантій – нашої співпраці в галузі безпеки.

Про це він сказав на спільній пресконференції з прем'єром Греції Кіріакосом Міцотакісом в Одесі.  

«Ми з Грецією почали підготовку двосторонньої угоди щодо безпекових гарантій – нашої співпраці в галузі безпеки. Сподіваюся, що невдовзі наші команди підготують угоду до підписання. Маємо зафіксувати в ній і вже досягнутий рівень співпраці та підтримки на цей рік, а також і на наступні десять років – саме довготривала безпекова співпраця дає найкращі результати», – зазначив Зеленський. 

«Також у цьому році маємо максимально активно працювати, щоб зменшити здатність Росії фінансувати агресію. Що менше буде в Путіна грошей, то менше людей він зможе вбити. Він не хоче ніякого миру, ніякої дипломатії. Тому потрібно й надалі посилювати санкції проти Росії та карати російських убивць за все, що вони наробили. Важливо допомагати нашій обороні. Важливо обмежувати економічний потенціал російських терористів. Важливо підтримувати роботу Міжнародного кримінального суду та протидіяти російській дезінформації», – додав він.

Як повідомляли, під час робочої поїздки до Одеської області Президент України Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс ушанували пам’ять жителів Одеси, які загинули 2 березня внаслідок влучання ворожого БпЛА «Шахед» у дев’ятиповерховий житловий будинок.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news