logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Перша персональна виставка художника-пейзажиста Володимира Щудлака з Самбора представлена у Мостиськах

08-03-2024 13:19385

Перша персональна виставка художника-пейзажиста Володимира Щудлака з Самбора представлена у Мостиськах
Фото: Михайла Луцика

7 березня у народному історико-краєзнавчому музеї «Мостищина»  (Мостиська ТГ) відкрилась перша персональна виставка художника-пейзажиста Володимира Щудлака з Самбора, присвячена 210-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.

Самбірчанин Володимир Щудлак закінчив Самбірський фаховий коледж культури і мистецтв, а зараз продовжує навчання у  Дрогобицькому  педагогічному університеті. Малює картини за покликом серця вже кілька років, але лише тепер, на пропозицію директора історико-краєзнавчого музею «Мостищина» Романа Новіцького,  погодився на виставку.

На виставці представлено 25 авторських творів. Художник глибоко і тонко відчуває природу, майстерно вміє її зобразити. Тема полотен художника  – це природні пейзажі весняної чи літньої пори року. Тут зображено гармонію світу, в якому живе людина, його красу і неповторність.

Виставку відвідали мешканці Мостищини, учні місцевих шкіл, культосвітні працівники. Привітали митця з першим таким експонуванням своїх картин для громадськості Мостиський міський голова Мирослава Пельц, начальниця відділу освіти  міської ради Надія Гнатовська,  керівниця відділу культури і туризму громади Ганна Букса, інші, хто завітав на експозицію полотен молодого художника.

Ця виставка – це можливість показати своє бачення світу, художник ніби спонукає кожного поглянути навколо й побачити прекрасне, природу рідного краю.

Оглянути і придбати картини самбірського художника можна протягом березня, завітавши у Мостиський народний історико-краєзнавчий музей.

Такі мистецькі твори  дарують нам оптимізм,    настрій, емоції, яких бракує у повсякденному житті. А також мотивують, що наша земля найкраща, і захищати рідну Україну від ворога повинні ми всі.

Галина СОРОКА, Leopolis.news