logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Мостиськах відзначили 210-ту річницю з дня народження Тараса Шевченка

08-03-2024 13:33452

У Мостиськах відзначили 210-ту річницю з дня народження Тараса Шевченка
Фото: Михайла Луцика

У Мостиськах вшанували пам’ять всесвітньо відомого українського поета, видатного генія слова та духовного пророка української нації – Тараса Шевченка. У Мостиському Народному домі (Мостиська ТГ) відбувся тематичний захід – мистецький проєкт «Шевченко: нові акценти».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять новітніх Героїв України, учасників національно-визвольних змагань минулих століть, які віддали своє життя за незалежність України.

Сьогодні з Дня народження нескореного бунтаря нації минає 210 років. Усе його життя було присвячене Україні. Він служив їй, захищав її та возвеличував у своїй поезії. Цьогоріч Шевченківські дні Мостищина, як і вся Україна, відзначає в надзвичайних умовах повномасштабного вторгнення в Україну російських агресорів.

Учнівська молодь поклала квіти до підніжжя пам’ятника Кобзареві. На заході були присутні представники влади, депутати, керівники установ і підприємств, учні шкіл, громадськість міста.

Мостиський міський голова Мирослава Пельц зазначила, що день народження відомого в усьому світі генія є важливим для кожного українця. «Ми повинні пам’ятати, що Шевченко був людиною з величезною силою духу і патріотизмом. Він писав: «Свою Україну любіть, любіть її... во время люте, в останню тяжкую минуту за неї Господа моліть». Сьогодні нам треба молити Господа за краще майбутнє України. Ми повинні пам’ятати слова Шевченка, що лише «в своїй хаті своя й правда, і сила, і воля». Ми повинні робити все для того, щоб на нашій землі був мир і спокій».

На тематичному заході виступили учасники художньої самодіяльності Народного дому, учні Мостиської школи мистецтв. У їх виконанні звучали декламування та пісні на слова Тараса Шевченка, патріотичні мелодії. Словами великого поета та творами, що стали народними піснями, вшанували пам'ять Т. Г. Шевченка та кожного із наших земляків, що полягли на полі бою.

ЗСУ сьогодні  – це борці за свободу та волю нашої країни, як і колись Тарас Шевченко. Щиро дякуємо всім українським воїнам,  хто сьогодні зі зброєю в руках захищає Україну та дає достойну відсіч ворогу.

Галина СОРОКА, Leopolis.news