logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Завтра у Львові пройдуть щорічні поетичні читання «Відлига»

11-03-2024 11:47393

Завтра у Львові пройдуть щорічні поетичні читання «Відлига»
Фото: ЛМР

Завтра, 12 березня, з ініціативи літературного роз’єднання «Грань», журналу «Артефакт» та мистецького об’єднання «Дзиґа» українські поети й поетки вкотре зберуться задля привітання весни, а саме – поетичного читання «Відлига».

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

До дійства долучаться львівські автори й авторки: Анна Ютченко, Роман Коржик, Ростислав Кузик, Володимир Калина. Також буде особлива оказія послухати гостей з інших міст: з Києва приїде Ада Єлагіна, а з Івано-Франківська — Степан Пенкалюк.

Вперше «Відлига» відбулася у березні 2021 року й відтоді стала щорічною подією, не відбувшись лише раз — навесні 2022 року.

«Наші поетичні читання — це такий-собі щорічний ритуал, такий-собі спосіб привітання весни. Коли ми задумували цю подію вперше, то опирались на поетичний спадок Богдана Ігоря Антонича, який найбільше пасує до весняної пори, й дуже хотіли, аби таку атмосферу створювали сучасні поети й поетки.

Цьогоріч ми маємо гарну компанію львівських авторів та авторок, а також веземо двох гостей з інших міст — з Києва та Івано-Франківська. Тому я запрошую усіх містян на ці традиційні весняні читання, які цього разу будуть повністю благодійними», — каже співорганізатор події та співзасновник літроз’єднання «Грань» Ростислав Кузик.

Це подія не тільки для поетів, адже свої поезії зможуть почитати всі охочі (вечір передбачає вільний мікрофон). Зголоситися на нього можна буде під час події. Організатори закликають не зволікати, бо кількість місць обмежена.

Подія на 100% благодійна — усі виручені з продажу квитків кошти організатори передадуть на потреби Збройних сил України.

Дійство відбуватиметься 12 березня о 19:00 у «Дзизі» (вул. Вірменська, 35).

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news