logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У лютому понад 130 українських медиків пройшли навчання за кордоном

13-03-2024 10:54156

У лютому понад 130 українських медиків пройшли навчання за кордоном
Фото: соцмережі

У лютому 2024 року 132 працівники закладів охорони здоров’я, серед яких 54 лікарі з 26 медзакладів з різних регіонів України, взяли участь у наукових заходах (конференції, конгреси, зʼїзди, форуми), освітніх заходах (стажування, навчання, тренінги, семінари) та обміні досвідом.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Українські лікарі пройшли навчання у таких країнах, як: Німеччина, Австрія, Польща, Франція, Італія, Швеція, Великобританія, Ізраїль. Зазначимо, що такі навчальні обміни відбуваються у рамках міжнародного медичного партнерства. 

«Завдяки програмі міжнародного медичного партнерства сьогодні українські лікарі мають змогу підвищувати свій професіоналізм, знання та навички задля підвищення якості медичної допомоги в Україні. Важливо також, що наші медики не лише навчаються, але і навчають. Досвід пандемії та повномасштабної війни поставив чимало викликів перед нашою медичною системою. Ми вистояли і продовжуємо працювати. Нам є чим ділитися з іноземними колегами. Це все сприяє підвищенню стійкості медичної системи на глобальному рівні. Безпосередня співпраця між медзакладами дає можливість регулярно обмінюватись досвідом та оперативно імплементувати найкращі світові практики. Це те, що сприяє побудові сучасної якісної медицини в Україні», – сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Зазначимо, що проєкт міжнародного медичного партнерства реалізується під патронатом Третього саміту перших леді та джентльменів. Саміт дав старт Програмі міжнародного медичного партнерства. 

Спочатку 25 українських лікарень отримали «побратимів» в різних країнах світу для обміну досвідом та найкращими світовими практиками. На сьогодні підписано вже 34 меморандумів про співпрацю. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news