logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Самборі розгорнули пересувну виставку «Пласт у житті Романа Шухевича»

13-03-2024 20:28251

У Самборі розгорнули пересувну виставку «Пласт у житті Романа Шухевича»
Фото: Миколи Сенейка

У фойє адміністративного будинку Самбірської районної ради розгорнута пересувна тематична виставка «Пласт у житті Романа Шухевича». На п’яти стендах представлені документальні матеріали та світлини, які підтверджують, яку роль ця молодіжна патріотична організація відіграла у формуванні в майбутнього головного командира УПА національних почуттів, щирої любові до України, відстоюванні її права на незалежність.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Експозиції на огляд самбірчанам, гостям міста в адмінбудинку районної ради, який щодня відвідує багато людей, а насамперед вільно переміщені особи, представив Львівський історичний музей. Вони зупиняються біля стендів, вивчають друковані матеріали, документи, рідкісні світлини про легендарного Романа Шухевича у Пласті. 

Пам’ять про видатного українця, легендарну постать намагалися затерти путінські рашисти. Вони 1 січня 2024 цілеспрямовано знищили сектор Львівського історичного музею – Історико-меморіальний музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

Тим часом депутати Львівської обласної ради на сесії проголосували за звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства культури та інформаційної політики України щодо надання статусу «національний» Львівському історичному музею, якому в 2023 році виповнилося 130 років з дня його заснування. На сьогодні він вважається  одним з найстаріших і найбагатших музеїв України, в біографії якого славні національні традиції. Підтвердженням цього є, зокрема, виставка «Пласт у житті Романа Шухевича».

«Надання Львівському історичному музею статусу «національний», – вважає депутат обласної ради Юрій Доскіч, – буде гідною відповіддю російському агресору і свідченням незламності українського духу».

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news