logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Львівська облрада пропонує ВРУ відзначити колектив народного ансамблю «Черемош»

13-03-2024 19:46164

Львівська облрада пропонує ВРУ відзначити колектив народного ансамблю «Черемош»
Фото: пресслужба ЛОР

Депутати Львівської обласної ради пропонують представити колектив народного ансамблю пісні і танцю «Черемош» Центру культури та дозвілля Львівського національного університету імені Івана Франка до нагородження Грамотою Верховної Ради України.

Відповідне рішення обласна рада прийняла 12 березня, інформує пресслужба ЛОР.

Зазначимо, що ансамбль пісні і танцю «Черемош» був заснований 1963 року за підтримки тогочасного ректора, а згодом академіка НАН України Євгена Лазаренка.

З відновленням незалежності України «Черемош» гастролював у Польщі, Словаччині, Франції, Литві, Молдові, Румунії, Німеччині, США, Канаді, Греції, Іспанії, Македонії, Хорватії, Чорногорії, Австрії, Болгарії та Хорватії.

У репертуарі колективу танці та вокально-хореографічні композиції Бойківщини, Закарпаття, Буковини, Гуцульщини, пісні та оркестрові твори в обробках відомих українських композиторів, духовні твори, а також тематичні програми Різдвяна, Великодня та Шевченківська.

У свій час учасниками колективу були майбутні академіки, доктори наук, видатні вчені й митці, знані політики, письменники, економісти, юристи, історики, філологи.

За час 60-літньої творчої діяльності народний ансамбль пісні і танцю «Черемош» нагороджений багатьма престижними нагородами в Україні та за кордоном.

Leopolis.news