logo
27/04
26/04
2 ...

У Львівській облраді презентували новий олімпійський вид спорту – брейкінг

14-03-2024 21:35258

У Львівській облраді презентували новий олімпійський вид спорту – брейкінг

Cьогодні, 14 березня, у Львівській обласній раді під час засідання обласного виконкому відділення Національного олімпійського комітету України презентували новий олімпійський вид спорту – брейкінг.

Про це вінформує прпесслужба Львівської облради.

Зокрема, улітку 2024 року вуличний танцювальний спорт дебютує на Олімпійських іграх у Парижі. Україна входить до п'ятірки кращих країн світу з брейкінгу. Представник України також претендує на суддівство на Олімпійських іграх.
Як розповів представник департаменту брейкінгу Всеукраїнської федерації танцювального спорту Єгор Матюхін, експериментальним видом спорту брейкінг став у 2016 році. На олімпійську ліцензію від України претендують шестеро спортсменів. Серед них представник Львівщини Олександр Гатин-Лозинський.

Також засіданні відзначили кращих спортсменів Львівщини кінця минулого року. За підсумками листопада 2023 року кращим спортсменом став п'ятиборець Юрій Ковальчук, який виборов золоту медаль у командній першості чемпіонату Європи U-24 зі сучасного п'ятиборства у Польщі.

За підсумками спортивного грудня 2023 року кращим спортсменом Львівщини став володар срібної медалі четвертого етапу Кубка націй (Вінтерберг, Німеччина), санкар Антон Дукач, який у змаганнях чоловічих одномісних саней поступився переможцю соту секунди.

Представники обласних спортивних федерацій поінформували про підготовку команд до Олімпіади – 2024.
Троє спортсменів зі Львівщини вже вибороли ліцензії на Олімпійські Ігри у Парижі – Валерія Терета (веслування), Аліна Мельник (художня гімнастика) та Павло Коростильов (кульова стрільба).

Можливість виступити на Олімпіаді в Парижі виборюють також львівські представники сучасного п’ятиборства, вільної боротьби, велоспорту (трек, шосе), веслування, стрільби з лука, легкої атлетики, важкої атлетики, кульової стрільби та футболу.

Leopolis.news