logo
27/04
26/04
2 ...

У Львові відкрили меморіальну таблицю Блаженнішому Любомиру Гузару (ФОТО)

16-03-2024 16:22610

У Львові відкрили меморіальну таблицю Блаженнішому Любомиру Гузару (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Пам’ятну дошку встановили на фасаді храму свв. мчч. безсрібників Косми і Дам’яна УГКЦ, де свого часу охрестили майбутнього Патріарха.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Сьогодні, 16 березня, у Львові вшанували постать та відкрили меморіальну таблицю Блаженнішому Любомиру Гузару. Пам’ятну дошку розмістили на фасаді храму свв. мчч. безсрібників Косми і Дам’яна УГКЦ, в якому охрестили і миропомазали Блаженнішого, коли йому було 4 дні.

До освячення меморіальної таблиці приєдналися представники Клубу греко-католицької інтелігенції,  керівництво БФ «Святий Юр», духовенство, монашинство, представники влади усіх рівнів та громадськість Львова. Очолив освячення Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

«Сам Блаженніший Любомир говорив, що ювілеї – це добра нагода. Я дякую, що ви не втратили доброї нагоди ще раз зачерпнути мудрості, сили духа, а найбільше – миру, який у собі завжди носив як дар духа Святого слуга Божий – Любомир. 

Я дякую всім, хто доклався до того, щоб ця дошка могла бути відкритою. Сподіваємось, що ця меморіальна дошка буде лише такою доброю насіниною, та ще колись у Львові поставимо пам'ятник Блаженнішому Любомирові», – підкреслив Блаженніший Святослав.

Під час події начальник Львівської ОВА Максим Козицький разом з настоятелем храму Отцем Володимиром відслонили меморіальну таблицю Слуги Божого Блаженішого Любомира. 

««Я ніколи не сумніваюся, що Бог є моїм татусем. І він мені та всьому нашому народові хоче тільки добра». – Стверджував Патріарх. Я бажаю і нам зараз такої віри. 

Як наголошував Любомир Гузар, треба бачити в людях не нагороди чи посади, а насамперед людей. Будь ласка, дослухаймося до його настанов. Будьмо чесними, а не почесними. Пропоную відмовитися від персональних нагород, бо їх є кому отримувати на фронті. Творімо добро. Змінюймо суспільство і віримо, що наш Небесний Татусь з нами. Тоді точно переможемо й збудуємо таку державу, про яку мріяв для України Любомир Гузар», – наголосив очільник області Максим Козицький.

Меморіальну таблицю виготовили за кошти громадськості та мирян. 

Також під час подї Глава Блаженніший Святослав разом з Максимом Козицьким погасили поштову марку, присвячену Любомиру Гузару. Її тираж обмежений.

Нагадаємо, 31 травня 2023 року у Львові урочисто відкрили вулицю імені Патріарха Любомира Гузара (в день шостих роковин смерті предстоятеля УГКЦ). Вулиця Патріарха Любомира Гузара розташована у Личаківському районі Львова, сполучає вулиці Тарнавського та Ольги Басараб. Раніше ця вулиця мала назву Льва Толстого. 

Торік У Львівській опері презентували духовно-мистецьку програму до 90-річчя Любомира Гузара.  

Організаторами сьогоднішнього заходу є Клуб греко-католицької інтелігенції, БФ «Святий Юр», храм свв. мчч. Безсрібників Косми і Дам’яна УГКЦ.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news