logo
27/04
26/04
2 ...

У Новояворівській лікарні запрацювало реабілітаційне відділення (ФОТО)

19-03-2024 19:57308

У Новояворівській лікарні запрацювало реабілітаційне відділення (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Тепер тут ще й стаціонарно матимуть змогу відновлюватися військові та цивільні, як дорослі так і діти.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

У Новояворівській лікарні імені Ю. Липи відкрили нове реабілітаційне відділення.

За доволі короткий термін, понад 2 місяці, у приміщенні зробили капітальний ремонт. Ремонтні роботи профінансували за кошти місцевого бюджету, на що скерували майже 6,8 млн грн.

До цього часу, більш як два роки, медзаклад працював за амбулаторним напрямом реабілітації, тепер додали ще й формат стаціонару.

«Відділення розраховане на 30 ліжок для стаціонарного лікування, наразі медзаклад очікує ще на частину обладнання від Світового банку, яке отримаємо завдяки МОЗ. Попри це, тут вже є все, що необхідно для реабілітації, і відділення абсолютно готове, щоб приймати наших ветеранів, військових та всіх, хто потребує відповідної медичної допомоги і реабілітації. Відкриття цього відділення – один з важливих кроків до створення реабілітаційних відділень у всіх кластерних та надкластерних лікарнях нашої області, а також центрів психічного здоров’я в кластерних лікарнях.

Дякую колективу і місцевій владі за той внесок, який вони роблять. Не перестаємо дякувати нашим воїнам, завдяки яким ми маємо можливість жити і працювати на Львівщині», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Від завтра відділення починає приймати пацієнтів. Як розповіли медики, вже є пацієнти, які очікують на реабілітацію в стаціонарі.

«Є три зали, в яких надають фізичну реабілітацію. В кожному з них працює окремий вид медичної апаратури, зокрема необхідне для кінезотерапії, реабілітаційна доріжка, підвісний стельовий підйомник, бруси з перешкодами тощо. Є зал виключно для опорно-рухової реабілітації, де займаються з дітьми», – зазначила старша сестра медична відділення медичної реабілітації Ольга Білинська.

Лікарня працює згідно з вимогами НСЗУ. Залежно від виду захворювання і діагнозу медики вирішуватимуть кого скеровувати на стаціонарне, а кого на амбулаторне лікування та реабілітацію. Розповідають, здебільшого працюють з проблемами опорно-рухової системи, неврологічними захворюваннями і травмами.

«Пацієнт, який потребуватиме реабілітації, її однозначно отримає. У нас працює мультидисциплінарна команда, у складі якої є фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи, логопеди. Команда   робить огляд пацієнта, складає індивідуальний реабілітаційний план, потім кожен фахівець складає свою реабілітаційну програму згідно зі захворюванням і розпочинають роботу», – додала Ольга Білинська.

Відділення надає медичну допомогу за трьома напрямами Програми медичних гарантій:

Напрями надання реабілітаційної допомоги:

-       неврологічна реабілітація;

-       кардіореспіраторна реабілітація;

-       опорно-рухова;

-       реабілітація при посттравматичних станах;

-       психологічна допомога.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news