logo
27/04
26/04
25/04
2 ...

Україна отримає необхідні боєприпаси – Умєров про результати «Рамштайну»

19-03-2024 21:18704

Україна отримає необхідні боєприпаси – Умєров про результати «Рамштайну»
Фото: Міноборони

Під час сьогоднішнього 20-го засідання в форматі Рамштайн коаліція країн партнерів продемонструвала свою єдність та активність в допомозі Україні.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров за результати зустрічі міністрів оборони.

«Боєприпаси – те, чого критично потребують наші воїни. Вони будуть! Це була головна тема засідання. Партнери заявили про пакети допомоги, в які входять артилерійські снаряди 155 мм, 152 мм, 105 мм, та інші. Вдячні партнерам за те, що по всьому світу шукають та знаходять боєприпаси, які так необхідні для відсічі агресора», – зазначив Умєров.  

«ППО, щоб захистити наші міста, щоб захистити наших воїнів від російської авіації, яка скидає КАБи на наші позиції. Буде більше ракет для наших систем протиповітряної оборони. Я вдячний Міністру оборони Німеччини, який зазначив, що небо над Україною належить українцям. Тому наше спільне завдання — забезпечити перевагу України в повітрі.

Допомогти закрити наше небо мають також F16. Ми активно працюємо з усіма залученими партнерами: США, Данія, Бельгія, Нідерланди, Румунія та іншими, щоб літаки були в Україні якнайшвидше», – додав він.

За словами міністра, наша війна за відновлення територіальної цілісності – це перша повномасштабна війна дронів.

«Маємо декілька нових країн, які приєднались до дронової коаліції та зробили внески. Першими результатами цієї коаліції стануть перші поставки дронів в Україну вже в березні. Також обговорюємо можливість інвестицій в українське виробництво тих БПЛА, які вже показали свою ефективність на полі бою», – зазначив він. 

Також Умєров мав низку двосторонніх зустрічей: «Німеччина, Швеція, Греція, Франція, Болгарія, Словаччина, Португалія».

За словами міністра, учора у Вісбадені (Німеччина) на зустрічі з військовим керівництвом ключових країн-партнерів українська делегація презентувала план на 2024 рік, озвучила критичні потреби українських Сил оборони, презентувала останні досягнення щодо побудови фортифікацій.

«Сьогодні наша команда мала окрему зустріч з Секретарем Остіном та Генералом Брауном. Обговорили план України на 2024 рік, будівництво фортифікацій, посилення української ППО, надання засобів радіоелектронної боротьби. Окремим пунктом стали далекобійні засоби ураження», – зазначив Умєров.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news