logo
26/04
2 ...

У Львівському медуніверситеті провели майстер-клас «Сучасні методи діагностики та лікування в аудіології»

21-03-2024 13:40130

У Львівському медуніверситеті провели майстер-клас «Сучасні методи діагностики та лікування в аудіології»
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

14 березня, з нагоди Міжнародного дня слуху, кафедра оториноларингології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького під патронатом провайдера БПР організувала і провела майстер-клас на тему «Сучасні методи діагностики та лікування в аудіології». Учасниками заходу стали близько 100 отоларингологів, дитячих отоларингологів, сурдологів, неврологів. 

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

З доповідями виступили лікарі-отоларингологи, лікарі-сурдологи, дитячі лікарі-отоларингологи – співробітники кафедри оториноларингології Університету: доценти Олександр Кіцера, Олександр Семенюк, асистенти кафедри Олеся Чорній, Мирослав Крук, лікар-отоларинголог, лікар-сурдолог медичного центру слухової реабілітації «Аврора» Олена Сербін та інші. 

Учасники майстер-класу обговорили такі актуальні питання, як сенсоневральна приглухуватість; сучасні технології слухопротезування; вплив звуку хропіння на слух; алергічна хвороба центральних відділів носа і дисфункція слухової труби. 

Доповідачі представили клінічні випадки ускладнень, пов’язаних з хворобами вух та сусідніх органів. Серед кейсів – обструкція слухових ходів сірчаними корками різних форм, конфігурацій і років витримки, сторонніх тіл у дітей і дорослих. Розглянули також ускладнення – як хвороби середнього вуха з подальшими мастоїдитами, так і ятрогенні ушкодження ототоксичними антибіотиками. 

Наприкінці відбулося підсумкове оцінювання набутих знань, компетентностей та практичних навичок.

Також повідомляється, що 9 березня у місті Яремче на Прикарпатті відбулася науково-практична конференція «Новітні технології діагностики та лікування хвороб голови та шиї» (провайдер – Тернопільський національний медичний університет імені І.Я. Горбачевського). 

З доповіддю на тему «Характер порушень нюху і смаку у пацієнтів із Сovid-19 під час різних хвиль захворювання» виступила завідувачка кафедри оториноларингології ЛНМУ імені Данила Галицького, доцентка Оксана Москалик. Доповідачка розповіла, що ця робота була частиною спільних напрацювань колективу кафедри згідно з затвердженою НДР, і за час дослідження вдалося накопичити великий масив даних від майже 1000 опитаних пацієнтів. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news