logo
26/04
2 ...

Колектив філологічного факультету Франкового вишу підтримав кандидатуру Романа Крохмального на посаду декана факультету

21-03-2024 14:50474

Колектив філологічного факультету Франкового вишу підтримав кандидатуру Романа Крохмального на посаду декана факультету
Фото: пресцентр ЛНУ ім. І. Франка

20 березня 2024 року на філологічному факультеті ЛНУ ім. І. Франка відбулася Конференція трудового колективу.

Про це повідомляє пресцентр університету. 

Окрім делегатів конференції, участь у засіданні взяли ректор університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник, перший проректор Андрій Гукалюк, проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар і голова Первинної профспілкової організації працівників Університету Юліан Бек. На порядок денний Конференції було винесено питання щодо погодження кандидатури Роман Крохмального на посаду декана філологічного факультету. 

Згідно із процедурою, упродовж засідання делегати Конференції ознайомилися з програмою розвитку факультету, яку презентував Роман Олексійович, поставили йому запитання та обговорили представлену програму. Після обговорення Конференція погодила кандидатуру Романа Крохмального на посаду декана філологічного факультету. 

Цьогоріч філологічний факультет відзначає 85-річчя з часу заснування. Упродовж цього періоду випускниками факультету стало чимало видатних письменників, перекладачів, редакторів друкованих та електронних видань і знаних філологів. Випускниками філологічного факультету в різні часи були Богдан Ігор Антонич, Дмитро Павличко, Роман Іваничук та ін. Реноме одного з найпопулярніших факультетів Університету філологічний факультет зберігає і досі, про що свідчить кількість поданих заяв від вступників. 

Сьогодні на філологічному факультеті навчаються майже 1300 студентів, а освітній процес забезпечують близько 140 викладачів. У структурі факультету  функціонують дев’ять кафедр – кафедра загального мовознавства, кафедра польської філології, кафедра слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького, кафедра сходознавства імені професора Ярослава Дашкевича, кафедра теорії літератури та порівняльного літературознавства, кафедра українського прикладного мовознавства, кафедра української літератури імені академіка Михайла Возняка, кафедра української мови імені професора Івана Ковалика і кафедра української фольклористики імені академіка Філарета Колесси. Разом з тим на факультеті працюють Інститут франкознавства, Інститут літературознавчих студій, Лабораторія фольклористичних досліджень, Лабораторія діалектологічних та ономастичних студій та Кабінет літератури української діаспори імені Петра Ґоя. 

Нагадаємо, процедуру призначення декана регулюють Закон України «Про вищу освіту», Статут Університету та Положення про призначення декана факультету у Львівському національному університеті імені Івана Франка, відповідно до яких Ректор звертається до Конференції трудового колективу факультету з поданням про надання згоди на призначення відповідної кандидатури. У разі надання згоди, претендент упродовж п’яти робочих днів подає заяву та інші документи, передбачені законодавством, а Ректор Університету впродовж 10 робочих днів укладає контракт та видає наказ про призначення на посаду декана факультету. 

Leopolis.news