logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Творчий вечір «Поетична кавʼярня» організували культпрацівники Шегинівської ТГ

22-03-2024 21:49322

Творчий вечір «Поетична кавʼярня» організували культпрацівники Шегинівської ТГ
Фото: Тамари Гринишин

У Гусаківській сільській бібліотеці (Шегинівська ТГ) пройшов творчий вечір «Поетична кавʼярня», присвячений  Всесвітньому дню поезії. Гаслом став рядок із вірша сучасної поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому».

Зустріч підготували культпрацівники  КЗ «Публічна бібліотека та Центр культурних послуг Шегинівської сільської ради».

Дорога додому – вічний магніт любові» – під цим гаслом  проходив захід. Дім для нас тепер  – це розмова про повернення і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть коли нас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це Україна.

Поезія лунала з вуст дітей Гусаківської загальноосвітньої школи.  Власні поетичні рядки зачитали вихованці БДЮТ Шегинівської сільської ради. Цікавим і змістовним був виступ народного просвітницького колективу Гусаківського НД «Фольклорний переспів» – чудова поезія перепліталася з музичними творами. Авторську поезію прочитала завідуюча Гусаківським НД Марія Тарас, а також  декламували вірші бібліотекарі КЗ «Публічна бібліотека Шегинівської сільської ради».

«Панувала на творчому заході тепла родинна атмосфера, ми мали гарну можливість відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни. Адже поезія, як форма літератури, реагує на події найпершою». – зауважила директор КЗ «Публічна бібліотека Шегинівської сільської ради» Тамара Гринишин.

Щиро дякуємо захисникам і захисницям України за можливість проводити такі творчі зустрічі. 

Підготувала Галина СОРОКА, Leopolis.news