logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Школярів Львівщини запрошують до участі у Всеукраїнській військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»)

23-03-2024 16:33205

Школярів Львівщини запрошують до участі у Всеукраїнській військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»)
Фото: Львівська ОВА

Упродовж травня-червня на Львівщині відбудеться ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 

Днями відбулось засідання обласного штабу з підготовки наймасштабнішого в області національно-виховного спортивного оздоровчого і водночас інтелектуального заходу для дітей та юнацтва, повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

Під час наради члени штабу обговорили та ухвалили Положення, а також правила та умови ІІ етапу гри «Сокіл» («Джура»). На спільну думку, у теперішній воєнний час наголос слід зробити на навчально-тренувально-пізнавальному аспекті гри.

Отже, в ІІ етапі гри «Сокіл» («Джура») учасниками стануть діти трьох вікових груп: молодша (6-10 років), середня (11-14 років) та старша (15-17 років). До участі у грі допускаються рої учнів в кількості 8 осіб, два керівники.  Кожен рій повинен мати свої атрибути: назва, відзначка, бойовий клич-девіз, однострій.

Письмове підтвердження про участь у грі надсилається на електронну адресу Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді. lvivctk.npv@gmail.com. Молодша вікова група – до 25 квітня, середня – до 15 травня;  старша – до 30 травня.

Положенням про гру та Правила та умови участі для різних вікових груп («козачата», «джури», «молоді козаки») можна ознайомитись на сайті Освіта Львівщини за покликанням: https://bit.ly/3x9pR1S

З-поміж залікових змагань і конкурсів такі: «Впоряд» (стройова підготовка), «Пластун» (орієнтування на місцевості, окремі навички виживання), «Туристсько-козацька смуга перешкод», «Стрільба», «Рятівник» (домедична допомога та елементи рятувальних робіт), гра-вікторина «Відун» (інтелектуальні змагання з історії України). Є такі обов’язкові конкурси, як-от «Ватра» (представлення роїв у складі чот), «Таборування». Є також такі майстерки: «Як козаки лікувалися» та «Виготовлення браслетика зі стрічок» (молодша група). 

Загальне керівництво підготовкою заходу здійснює департамент освіти і науки Львівської ОВА. Безпосередні виконавці – «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді», обласний штаб з проведення ІІ (обласного) етапу гри, таборова старшина та головна суддівська колегія (ГСК).

Довідково

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання дітей та молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news