logo
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

Путін виступив зі зверненням щодо стрілянини в Москві, згадуючи про Україну

23-03-2024 17:38217

Путін виступив зі зверненням щодо стрілянини в Москві, згадуючи про Україну
Фото: CNN

Російський диктатор володимир путін вдень у суботу, 23 березня, відреагував на учорашню стрілянину в московському Крокус Сіті Холі, жертвами якої стали понад сто п'ятдесят людей.

У відео зверненні російський диктатор назвав події у Крокус Сіті Холі «кривавим і варварським терактом», пише NV.UA.

Путін повторив версію ФСБ про те, що причетні до стрілянини нібито мали намір виїхати в Україну, де, за його словами, для них було підготовлене «вікно».

«Усі четверо виконавців теракту — усі ті, хто стріляв та вбивав людей — знайдені й затримані. Вони намагались сховатись і рухалися у бік України, де, за попередніми даними, з українського боку для них було підготовлено "вікно" для переходу держкордону. Усього затримано 11 людей», — сказав російський диктатор.

У зверненні він багато акцентував на тому, що за стріляниною стоїть якийсь замовник. Путін заявив, що російські силовики «працюють над викриттям усієї пособницької бази терористів».

«Уже очевидно, що ми зіткнулись не просто з ретельно спланованим терактом, а з підготовленим масовим убивством мирних і беззахисних людей», — сказав Путін.

Він порівняв також порівняв убивць у Москві із «нацистами, що творили демонстративні розправи на окупованих територіях».

Путін заявив, що «усі виконавці, організатори й замовники цього злочину понесуть справедливе й невідворотне покарання, ким би вони не були».

Наприкінці звернення Путін додав погроз: «Терористів, убивць, нелюдів, у яких немає і не може бути національності, чекає одна участь — помста і забуття. Майбутнього у них нема».

Також російський диктатор дав напуття своїм громадянам «бути в одному строю» і заявив, що «Росія не раз проходила важкі випробування, але ставала ще сильнішою» і так нібито «буде і зараз».

Згідно з інформацією російських ЗМІ кількість загиблих зросла до 150 осіб. 

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news