logo
24/04
19/04
24/03
03/02
30/11
09/11
20/10
16/10
05/10
19/09
05/04
23/12
20/09
26/08

За 10 років багато громадян рф пройшли через табори підготовки ІДІЛ | Блог Олександра Ганущина

24-03-2024 12:37889

За 10 років багато громадян рф пройшли через табори підготовки ІДІЛ | Блог Олександра Ганущина

Пошукайте актуальні дані досліджень, скільки громадян РФ за останні 10 років пройшли через табори підготовки ІДІЛ. Це буде досить велика цифра. І відповідно, чим більше громадян певної країни входить до угруповання, тим більші можливості у спецслужб інфільтрувати туди своїх агентів впливу. Щоб скеровувати дії угруповування і мати постійні розвідувальні дані про плани операцій.

Власне, достатньо одному агенту на певному рівні вдало інтегрувати думку про необхідність проведення теракту в певній точці, показати можливості (що є схрони і прикриття, свої люди на місцях, «поліція куплена», зброя підготовлена і т.д.) і спраглі до гучних акцій ідеологічні фанатики охоче застрибнуть на такий гачок. І зроблять всю брудну роботу для режиму, який є головним бенефіціаром такої операції. При цьому вони можуть навіть не підозрювати, що їх скеровує для цього ФСБ/ГРУ/СВР. 

Ви можете сказати, що таким чином і американці могли б завербувати терористів і тому знали заздалегідь про плани терактів.  

Так, але ні. Бо не американські, а російські поліцейські годину не приїжджали на місце розстрілів, хоча управління знаходиться поруч. І не американці, а росіяни мали широкі можливості зробити замінування об'єкту та закладки зброї для цілої групи. Тобто забезпеченням операції займались місцеві, звісно, ніхто не ставив їх до відома, а просто давались вказівки коли можна їхати на об'єкт, а коли чекати, кого випускати чи кого не перевіряти, де відключити рамки, чи не проводити догляди.  

Звісно, що про операції такого рівня знає обмежене коло впливових осіб. А решта просто виконує їх вказівки, не розуміючи загальної картини ситуації. Самі бойовики ІДІЛ були скоріше пішаками і виконавцями сценарію російських спецслужб. 

Є думка, що далі рашисти планують задіяти агентуру у Франції, щоб провести там наступні теракти і як наслідок відволікти увагу Макрона на внутрішні проблеми, щоб йому різко стало не до України (+ мовляв, давай разом боротись проти спільної проблеми міжнародного тероризму) 

Просто ділимось з вами думками, звісно, ми не маємо повної картини ситуації та у нас, на відміну від РФ, немає своєї агентури в ІДІЛ. Та нам здається, що такі операції мають логіку. Звісно, щоб підкріпити будь-яку логіку бажано мати докази. Сподіваємось, що в плані доказів західні спецслужби впораються і зірвуть плани росіян, якими б вони не були.