logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

На Львівщині пройшов конкурс скрипалів та віолончелістів (РЕЗУЛЬТАТИ)

26-03-2024 19:27375

На Львівщині пройшов конкурс скрипалів та віолончелістів (РЕЗУЛЬТАТИ)
Фото: ЛОВА

Днями у Львові відбувся ІІ відкритий двотуровий конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах серед учнів мистецьких шкіл Львівщини імені Олександри Деркач, присвячений 100-річчю від дня народження. 

 

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Олександра (Леся) Деркач, заслужена діячка мистецтв України, камералістка, засновниця та художня керівниця першого в Україні камерного оркестру студентів при консерваторії (камерного оркестру «Академія» ЛНМА ім.М. Лисенка), багатолітня завідувачка кафедри камерного ансамблю та квартету Львівської державної консерваторії ім. М. Лисенка. 

Конкурс передбачав два тури. Перший тур проводився у мистецьких школах на початку березня, а другий 20 - 22 березня.

Брали участь учні трьох вікових категорій, а саме:

·        молодша вікова категорія – 7-9 років;

·        середня вікова категорія – 10-12 років;

·        старша вікова категорія – 13-16 років.

Переможців конкурсу нагородили дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів. Перелік переможців тут.

У конкурсі взяли участь 97 талановитих учасників з мистецьких шкіл Львівщини: 83 скрипалі та 14 віолончелістів. Члени журі відзначили високий рівень підготовки та професіоналізм конкурсантів, що свідчить про мистецьку та педагогічну ефективність роботи шкіл.

«Щиро вітаю учасників, організаторів та гостей Конкурсу. Краса і сила музики різних стилів і жанрів здатна осяяти своїм світлом, втішити, підтримати і надихнути. Нехай ця перемога стане важливою сходинкою у подальшому зростанні й розквіті українських музичних традицій! Цінуємо ваш багатогранний талант та відданість мистецькій справі», – зазначила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news