logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Шмигаль обговорив з главою МЗС Великої Британії допомогу Україні після останніх ударів рф по інфраструктурі

26-03-2024 17:11212

Шмигаль обговорив з главою МЗС Великої Британії допомогу Україні після останніх ударів рф по інфраструктурі
Фото: Урядовий портал

26 березня 2023 року Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном.

Як повідомляє Урядовий портал, сторони обговорили загострення атак росії на цивільну інфраструктуру, а також необхідну Україні допомогу.

Важливою темою у розмові урядовців стало запровадження механізмів, які змусять росію заплатити за вчинені злочини й руйнування. Зокрема, конфіскацію заморожених активів рф. Сторони порушили питання створення спеціальної міжнародної групи за участі України, яка напрацює юридичні шляхи, необхідні для конфіскації.

«Україна вже надала свої пропозиції. Створений Міжнародний реєстр збитків. Далі пропонуємо створити Міжнародну компенсаційну комісію та компенсаційний фонд. Наша позиція однозначна: усі заморожені активи росії мають бути спрямовані на потреби нашої держави», — наголосив Денис Шмигаль.

Крім того, прем’єр подякував Великій Британії за значний обсяг наданої допомоги та за підписання безпекової угоди з Україною. Це, за його словами, дає впевненість у довготривалій підтримці з боку британських союзників.

Leopolis.news