logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Екскерівник комунального підприємства у Самборі «нажив» на ремонті доріг 320 тис. грн

27-03-2024 13:01203

Екскерівник комунального підприємства у Самборі «нажив» на ремонті доріг 320 тис. грн
Фото: Поліція Львівської області

Правоохоронці викрили колишнього виконувача обов’язків директора одного з комунальних підприємств Самбірщини, внаслідок протиправних дій якого Самбірській міській раді було завдано збитків на більше ніж 300 тисяч гривень.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що у 2022 році зловмисник, використовуючи своє службове становище, уклав договори на проведення поточних ремонтів вулично-шляхової мережі у місті Самборі з підрядником, який не мав відповідного досвіду, а також техніки та засобів для виконання таких робіт.

За інформацією Львівської обласної прокуратури, обвинувачений уклав договори на проведення дорожніх ремонтних робіт із матір’ю підлеглої працівниці комунального підприємства, яка також працює у цьому ж підприємстві двірником.

«Загальна сума договорів становила майже 1,5 млн грн. 

Для цього вищевказана працівниця зареєструвалась як ФОП. Після чого фігурант, всупереч законодавству, здійснив поділ ремонту вулиць на окремі роздрібні договори та без проведення відкритих торгів уклав з нею, як підрядником, відповідні договори.

При цьому чоловік достовірно знав, що даний «підприємець» немає досвіду та засобів для виконання умов договору», - йдеться у повідомленні прокуратури.

«У подальшому керівник комунального підприємства залучив до проведення ремонтів працівників свого ж підприємства, а також підписав акти виконаних робіт, у яких були зазначені неправдиві відомості про роботи, які фактично не були виконані, а також про матеріали, які або не були використані, або були невідповідної якості.

Загальна сума збитків, завданих Самбірській міській раді становить більше 320 тисяч гривень», - зазначається у повідомленні поліції.

Правоохоронці повідомили колишньому чиновнику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно підозрюваного.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news