logo
27/04
26/04
2 ...

На Львівщині в межах проєкту «Mental tutor» від МВС готуватимуть наставників з ментального здоров’я

27-03-2024 14:09133

На Львівщині в межах проєкту «Mental tutor» від МВС готуватимуть наставників з ментального здоров’я
Фото: ЛОВА

Управління психологічного забезпечення МВС за підтримки фонду «Партнерство задля стійкості України» провело організаційні збори для 80-ти наставників з ментального здоров’я, серед учасників була психологиня ДСНС Львівщини. 

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Загалом, проєкт «Mental Tutor» передбачає створення окремої категорії психологів, наставників з ментального здоров’я, які здійснюватимуть психологічну підтримку та допомогу не лише в межах своєї професійної діяльності, колегам-рятувальникам, але і тим, хто постраждав внаслідок військової агресії рф проти України, та потребує психологічного відновлення.

Як зазначила заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, «ментал тьютори» – це штатні психологи, які пройшли спеціальну підготовку з психології травми та мають знання для комунікації з людьми з інвалідністю. Ці фахівці працюватимуть, орієнтуючись саме на потреби постраждалих осіб.

Сьогодні питання ментального здоров’я наших громадян, співробітників системи МВС, – одні з ключових в порядку денному керівництва країни. Концепція психологічного супроводу та сам проєкт «Mental tutor» реалізовуватимуться в рамках всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?».

На організаційних зборах для наставників з ментального здоров’я «Mental tutor», учасники розглянули основні підходи в роботі з травмою та втратою, вплив стресу на мозок та тіло людини, шляхи мінімізації травматичних наслідків та їх негативних проявів у майбутньому.

«Наша мета – забезпечити психологічну готовність військовослужбовців до виконання бойових завдань, допомогти якнайшвидше відновити їхні ресурси та надати необхідну підтримку. Особливу увагу зараз ми приділяємо відновленню – і це стосується в першу чергу бійців, які отримали поранення або були звільнені з полону», – наголосив очільник МВС Ігор Клименко.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news