logo
27/04
26/04
25/04
2 ...

Міноборони оголосило про закупівлю через Prozorro ще 4 тисячі дронів

27-03-2024 14:37337

Міноборони оголосило про закупівлю через Prozorro ще 4 тисячі дронів
Фото: copter.com.ua

«Агенція оборонних закупівель» Міноборони України оголосила другий етап рамкової угоди на закупівлю безпілотних авіаційних комплексів (БпАК).

У системі Prozorro опубліковані відповідні тендери на закупівлю 3000 БпАК типу DJI Mavic 3E та 1000 БпАК типу DJI Mavic 3 Thermal з додатковими комплектуючими, повідомляє Міноборони. 

Наразі це п’ята частина від 20000 дронів, які Агенція запланувала придбати в межах рамкових угод. Водночас ці обсяги можуть збільшитися.  

«У сучасній війні дрони – невід'ємна складова. Вони стають нашими очима та крилами на полі бою. Активна інтеграція безпілотних авіаційних комплексів у Збройні сили України – це крок вперед у національній безпеці та обороні», – зазначив заступник Міністра оборони Дмитро Кліменков.

У системі Prozorro опубліковано 15 відборів на постачання 200 БпАК типу DJI Mavic 3E (всього 3000 штук) та 5 відборів на 200 БпАК типу DJI Mavic 3 Thermal (1000 штук). Очікувана вартість закупівель розрахована на основі ціни в 133 тисяч гривень за один Mavic 3Е та 198 тисяч гривень за один Mavic 3 Thermal (без ПДВ). 

«Щоб постачати якомога більшу кількість дронів для ЗСУ, важливо максимально ефективно витрачати ресурси. І використання Prozorro дозволить нам забезпечити конкуренцію постачальників та отримати найвигідніші ціни в цих закупівлях», – наголосила директор «Агенції оборонних закупівель» Марина Безрукова.

Поділ закупівлі на окремі відбори по 200 дронів дозволить залучити до закупівель більшу кількість учасників, які не можуть забезпечити всю кількість, а також диверсифікувати джерела постачання.  

Взяти участь у цих закупівлях зможуть всі постачальники, які пройшли кваліфікацію в рамкових угодах на закупівлі БпАК Mavic 3Е та Mavic 3 Thermal. Податися на них можна в будь-який момент. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news