logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Львівський театр імені Юрія Дрогобича отримав грамоту від Львівської облради

28-03-2024 21:28256

Львівський театр імені Юрія Дрогобича отримав грамоту від Львівської облради
Фото: соцмережі

Вчора, 27 березня 2024 року, з нагоди Міжнародного дня театру разом із секретарем постійної комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції обласної ради Тетяною Письменною вручили колективу Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича, в особі його керівника, Заслуженого діяча мистецтв України Миколи Гнатенка, Грамоту Львівської обласної ради.

Про це повідомив Петро Цеголко.

Колектив комунального закладу Львівської обласної ради нагороджено за вагомий внесок у розвиток національного театрального мистецтва, плідну міжнародну співпрацю в контексті європейського культуротворення, високу професійну майстерність.

Разом із шанувальниками театрального мистецтва Дрогобича, гостями зі Львова та Києва переглянули прем’єру спектаклю театру етно-рок фантазію «Від хреста до Христа». Автор сценарію та режисер-постановник Олександр Король, якого, до речі, теж відзначено «Подякою голови Львівської обласної ради».

Спектакль створено за творами Михайла Коцюбинського, Василя Стефаника, Гете та Овідія.

Основна ідея твору: людство та його провідники досягли такого критичного рівня розвитку на планеті Земля, де люди масово бездумно і жорстоко вбивають собі подібних, зокрема, у час кривавої війни із споконвічним російським ворогом, позбавивши у ХХІ столітті можливості саму смерть робити свою чорну роботу…

Серед дійових осіб спектаклю сам Господь, Мефістофель, Юродивий, Мати, Він, Вона, Священник. У спектаклі задіяний весь творчий колектив театру.

Напруга у театральній залі не спадає впродовж усього спектаклю, який триває без антракту, на одному подиху, годину сорок хвилин. Філософське дійство вражає високопрофесійною грою акторів, витвореними мізансценами в оригінальних декораціях, активним живим музичним супроводом та піснеспівами хору. Артисти грають свої ролі в оригінальних та народних костюмах. Захоплює динамічна хореографічна постановка спектаклю.

Етно-рок фантазія «Від хреста до Христа» - це новий високий творчий злет та здобуток Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича.

Дякуємо за випечений духовний хліб та хліб насущний, який Ви творите як волонтери! Дякуємо за пережиті емоції, філософське осмислення та високу українську духовність, донесену до глядача!

Leopolis.news