logo
27/04
26/04
2 ...

ЛМР затвердила нову Програму співфінансування відновлення дверей та вікон у будинках історичного ареалу

29-03-2024 10:27143

ЛМР затвердила нову Програму співфінансування відновлення дверей та вікон у будинках історичного ареалу
Фото: ілюстративне

У Львові у співфінансуванні з мешканцями продовжать відновлювати вікна та двері у житлових будинках, що розташовані на території історичного ареалу Львова.

Учора, 28 березня, на пленарному засіданні затвердили відповідну міську Програму співфінансування до 2029 року, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Попередня подібна програма, що працювала з 2018 року, завершила свою дію. Про це розповів керівник ЛКП «Бюро спадщини» ЛМР Павло Богайчик.

За його словами, частки співфінансування та умови участі у програмі для мешканців залишаються незмінними. 

«Сьогодні затвердили нову програму, яка стосується відновлення вікон і брам в будинках в межах історичного ареалу, які побудовані до Другої світової війни.

У новій програмі деталізовано термінологію та внесено технічні зміни. Заявки, прийняті в попередні періоди, будуть реалізовані в межах нової програми. Частки співфінансування при відновленні брам та вікон, а також при заміні пластикових вікон на дерев’яні, залишаються незмінними»,  - пояснив Павло Богайчик.

Відтак, фінансування у межах вже нової програми здійснюватиметься за тим же принципом: 70% вартості робіт з відновлення брам оплачує Львівська міська рада через координатора – ЛКП «Бюро спадщини», а 30% – мешканці. При реставрації вікон співфінансування здійснюється у співвідношенні 60% на 40% відповідно. А в разі заміни металопластикових вікон на дерев’яні  частки співфінансування становлять 50% на 50%.

Нагадаємо, Програма співфінансування відновлення брам та вікон у житлових будинках, що розташовані на території історичного ареалу Львова діяла з 2018 року. За час її дії в будинках історичного ареалу відновили 204 брами та 149 вікон. Крім того, з пластикових на дерев’яні замінили ще 23 вікна.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news