logo
26/04
19/04
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
27/03
2 ...

Мешканці Перемишлянської громади врятували рідкісного хижого птаха Канюка звичайного (ФОТО)

29-03-2024 14:11293

Мешканці Перемишлянської громади врятували рідкісного хижого птаха Канюка звичайного (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Цей птах перебуває під захистом Бернської та Боннської конвенцій, Конвенції CITES та регіональних червоних списків України.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Нещодавно завдяки жителям с. Малий Полюхів Перемишлянської територіальної громади Львівського району та сприяння департаменту екології та природних ресурсів, врятували особину птаха виду Канюк звичайний, який під час польоту не побачив сіткової огорожі та зламав собі гомілкову кістку правої лапи.

Канюк звичайний – птах родини яструбових, який перебуває під захистом Бернської та Боннської конвенцій, Конвенції CITES та регіональних червоних списків України. У природних умовах живе орієнтовно до 26 років.

«Птахи – це волелюбні тварини, які живуть у природі та іноді стаються випадки, коли їм потрібна допомога людини. Вдячна ветеринарній клініці «Альфа-вет», спеціалісти якої спочатку оглянули птаха, визначивши пошкодження та реабілітаційному центру для птахів «Вільні крила», який займається його лікуванням. Транспортуванням до ветеринарного закладу займався наш працівник Андрій Сенюк. Зараз птах вже йде на поправку та скоро повернеться у своє природне середовище проживання», – повідомила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news