logo
27/04
26/04
2 ...

Львівські медики видалили новонародженій дівчинці кисту яйника розміром, як тенісний мʼяч

29-03-2024 15:49201

Львівські медики видалили новонародженій дівчинці кисту яйника розміром, як тенісний мʼяч
Фото: зі сторінки у Facebook

Команда лікарів Центру дитячої медецини, лікарня «Охматдит» успішно прооперувала новонароджену дівчинку із кістою яєчника.

Про це повідомляється на сторінці лікарні.

Родина з Червонограда Львівської області. До шпиталю дівчинка поступила, коли їй було 7 днів від народження із районного пологового Львівської області. Перинатально малятку діагностували кісту порожинини малого тазу. Після огляду та обстежені у нашому Центрі дитячої медицини, лікарні «Охматдит» медики виявили, що у новонародженої Злати - величезна кіста лівого яєчника. Відтак, вирішили зробити втручання лапароскопічним методом (малоінвазивним, без розрізів, лише за допомогою невеликих проколів).

Операція пройшла успішно. Кіста була діаметром більше, ніж 8 сантиметрів. Для порівняння по розміру це, як тенісний мʼячик. На 5-ту добу після втручання дівчинку успішно виписали додому у задовільному стані.

«Ця операція унікальна тим, що зроблена лапароскопічно. У новонароджених дітей застосування малоінвазивного методу втручання є у досить малій кількості через малий обʼєм живота. У нашому Центрі це вже не вперше ми оперуємо новонароджену дитину саме таким методом. Це, по суті, ювелірна робота. І є гарні післяопераційні результати нашої команди. Продовжуємо далі», - наголосив медичний директор з хірургічної роботи Богдан Мальований.

Медики зазначають, що з даною патологією народжується 1 дитина із 1000–2500 тисяч.

Операційна команда: медичний директор з хірургічної роботи, дитячий хірург Богдан Мальований, дитячий хірург-інтерн Соломія Ковч, гінеколог Наталія Козак, завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, анестезіолог Галина Заремба, старша операційна медсестра Любов Горак, анестезист Леся Стецькович.

Бажаємо дівчинці міцного здоров'я!

Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

Контакти для запису на консультацію:

067 760 00 31.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news