logo
28/04
27/04
2 ...

На Стрийщині прокурори через суд намагаються довести незаконне набуття права власності на гідроспоруди

29-03-2024 17:17295

На Стрийщині прокурори через суд намагаються довести незаконне набуття права власності на гідроспоруди
Фото: ілюстративне

У Стрийському районі суд відкрив провадження про скасування права власності на майно, гідроспоруди та визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок та їх повернення у розпорядження територіальної громади.

Як повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, прокурори виявили факт, незаконного набуття мешканцем Стрийщини права власності на нерухоме майно та гідротехнічні споруди загальною площею близько 1500 м кв. 

Мова йде про будівлю ферми та шахтні водоскиди, а також дамби, які знаходяться на території Жидачівської територіальної громади. 

Окрім цього, між відповідачем та міською радою, без достатніх правових підстав, укладено договори оренди земельних ділянок площею майже 6 га для рибогосподарських потреб. На спірних землях знаходяться вищевказані гідроспоруди. 

Як зазначили у прокуратурі, відповідно до законодавства такий об`єкт як гідротехнічна споруда є нерухомим майном, оскільки вона нерозривно пов`язана з землею і призначена для управління водними ресурсами, тобто її функціонування неможливе без існування водного об`єкту. 

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом.

Leopolis.news