logo
26/04
25/04
2 ...

Комітет Ради розглянув усі депутатські правки до законопроєкту про мобілізацію

29-03-2024 14:53265

Комітет Ради розглянув усі депутатські правки до законопроєкту про мобілізацію
Фото: ілюстративне

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки розглянув усі 4269 правок, поданих народними депутатами до другого читання законопроєкту про мобілізацію.

Про це повідомив народний депутат від «Голосу», секретар комітету Роман Костенко в коментарі «Українській правді».

«Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки пройшов усі правки до законопроєкту про мобілізацію», - повідомив він.

Водночас Костенко зазначив, що це не означає, що документ уже готовий до розгляду в другому читанні в сесійній залі парламенту. 

Тепер члени Комітету з питань нацбезпеки працюватимуть над додатковими комітетськими правками і формуванням фінальної порівняльної таблиці. 

Початок розгляду законопроєкту в сесійній залі парламенту залежатиме від термінів завершення цієї роботи. 

Нагадаємо, Верховна Рада 7 лютого ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію. Народні депутати подали до другого читання документа 4269 правок. 

Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки напрацьовує проєкт до розгляду в другому читанні з 27 лютого.

Серед іншого члени комітету підтримали пропозиції щодо надання відстрочки від мобілізації для аспірантів усіх форм навчання, а також виключення із проєкту закону норми щодо заходів упливу за ухилення від мобілізації.

Водночас депутати відхилили правки щодо бронювання військовозобов'язаних, які отримують певну зарплату та сплачують податки.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів, що законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі можуть розглядати впродовж одного – кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього – розглянуть швидше.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news