logo
27/04
26/04
2 ...

На Львівщині викрили 29-річного чоловіка, який переправляв «ухилянтів» за кордон

29-03-2024 15:35117

На Львівщині викрили 29-річного чоловіка, який переправляв «ухилянтів» за кордон
Фото: Поліція Львівської області

Львів’янина віком 29 років, який організовував для чоловіків призовного віку незаконний перетин кордону, викрили оперативники Управління міграційної поліції, слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності поліції Львівщини спільно з військовослужбовцями Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Встановлено, що підозрюваний незаконно вносив дані військовозобов’язаних чоловіків до однієї з інформаційних систем, що давало їм право виїхати за межі України в умовах воєнного стану.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання у зловмисника виявили та вилучили комп’ютерну техніку й інші речові докази, що підтверджують його причетність до організації незаконного переправлення осіб через кордон України.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news