logo
26/04
19/04
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
27/03
2 ...

На Львівщині стартувала заборона на вилов риби під час нересту

02-04-2024 18:38459

На Львівщині стартувала заборона на вилов риби під час нересту
Фото: topor.od.ua

З 1 квітня по всій акваторії рибогосподарських водних об’єктів Львівської області розпочалася щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Винятком є лише ділянки, на яких дозволили любительське рибальство з берега на умовах загального водокористування.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Триватиме заборона на вилов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) Львівської області у такі терміни:

·        в басейні річки Дністер із 1 квітня до 10 червня;

·        в басейнах річок Західний Буг, Сян та Стир із 1 квітня до 20 травня;

·        у всіх водосховищах, технічних водоймах із 1 квітня до 10 червня;

·        у придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) із 1 квітня до 30 червня.

Як інформують у Державній екологічній інспекції у Львівській області та Львівському рибоохоронному патрулі, в період нересту заборонено:

·        проведення у рибогосподарських водних об'єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові та інші види робіт;

·        добування піщано-гравійної суміші;

·        розчищення русел річок, берегоукріплення;

·        проведення змагань зі спортивного рибальства, підводне полювання;

·        пересування плавучих засобів (човнів), крім суден спеціально уповноважених органів та державних органів, що здійснюють охорону водних біоресурсів та у випадку надзвичайних потреб.

Т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Ганна Башта зазначила, що заборона добування водних біоресурсів у період нересту є надзвичайно важливим заходом для збереження рибних запасів та збалансованого функціонування екосистем водойм. Тому вжиття заходів для захисту нерестового періоду є вкрай необхідним, щоб забезпечити здоров'я рибних популяцій та стабільність рибальства у майбутньому.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news