logo
26/04
19/04
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
27/03
2 ...

Городку розробляють маршрут «Городоцька екостежина»

02-04-2024 20:14534

 Городку розробляють маршрут «Городоцька екостежина»
Фото: Городоцької тергромади

Освітяни Городоцької громади працюють над проєктом, який розширить знання про природу, історію рідного краю, підвищить рівень екологічної свідомості та культури. Про етапи втілення задуму нещодавно йшлося на нараді освітян з керівником гуманітарного управління Ігорем Яскевичем.

Про це повідомляє Городоцька територіальна громада на своїй сторінці.

Маршрут «Екостежина» протяжністю у 2 км передбачає 5 зупинок: «Озеро Грабове», «Старий парк», «Залишки оборонних валів та пам’ятний камінь», «Городоцький став», «Річка Верещиця».

«Очікуваний ефект для екотуристів – учнів шкіл, жителів та гостей громади  – це позитивні емоції від городоцьких краєвидів, глибше пізнання місцевих флори і фауни,  мальовнича природна фотозона для пам’ятних світлин», – йшлося на нараді. У перспективі тут заплановані  екскурсії,  комплексні заняття з екології та біології, географії, спостереження за навколишнім світом, піші чи велоспедні мандрівки, змістовне дозвілля.

На зупинках буде розміщено інформаційні стенди з маршрутами, інформацією про природні об’єкти.  Обов’язково – QR-код, покликання на вебсторінку  проєкту.

Над втіленням проєкту працює творча група з представників Повітненська Зош – Віктор Легеза, Людмила Кішко; Городоцький  ЗЗСО №4 І-ІІІ ст. ім. Т. Кулєби та А.Одухи Львівської області – Наталія Панченко, Валентина Петрович, Любов Козак, Дмитро Ханас (учень); Городоцький ЗЗСО№3 І-ІІІ ст. ім.І.Бльока – Люба Владика; фотограф Олександр Лихий; директор та консультант Городоцького ЦПРПП Орися Войціцька та Віктор Леміч, – повідомляє Городоцька територіальна громада.

Галина СОРОКА, для Leopolis.news