logo
30/04
29/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Зеленський обговорив з прем’єром Японії безпекову угоду

03-04-2024 15:09516

Зеленський обговорив з прем’єром Японії безпекову угоду
Фото: Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою.

 

Про це він повідомив у Телеграм.

Зеленський подякував японському уряду та всьому народу за масштабну й різнобічну допомогу.

«Відстань між нашими країнами не перешкода для тепла ваших сердець, яке відчувають українці. Японія вже надала Україні фінансової підтримки на понад 12 мільярдів доларів та анонсувала додаткову допомогу на поточний рік», – зазначив він.

Зеленський також подякував особисто прем’єру за проведення в Токіо у лютому Японсько-української конференції, на якій було підписано понад 50 двосторонніх угод.

Він також розповів про ситуацію на полі бою, зокрема про російський повітряний терор: «З початку року Росія випустила по Україні майже тисячу ракет, приблизно 2800 «шахедів» і майже 7 тисяч керованих авіабомб».

Зеленський наголосив на посиленні санкційного тиску на Росію та створенні механізму конфіскації заморожених російських активів. У цьому контексті запровадження Японією вже 23-го пакету санкцій проти Росії за війну в Україні – це гарний приклад для інших міжнародних партнерів.

Поінформував про потребу України в нелетальному обладнанні: у спеціальній техніці для облаштування фортифікацій, розмінування та медичної евакуації.

Також Зеленський обговорив з премʼєром стан підготовки двосторонньої безпекової угоди за підсумками трьох раундів переговорів.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news