logo
01/05
30/04
2 ...

За дороговартісні авто жителі Львівщини цьогоріч уже сплатили понад 1,6 млн грн транспортного податку

05-04-2024 10:08200

За дороговартісні авто жителі Львівщини цьогоріч уже сплатили понад 1,6 млн грн транспортного податку
Фото: ілюстративне

За інформацією управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області, упродовж першого кварталу 2024 року власники дороговартісних автомобілів у Львівській області сплатили до місцевого бюджету 1 647 тис. грн транспортного податку з фізичних осіб. Це на 797 тис. грн більше, ніж у 2023 році.

Про це повідомляє Головне управління ДПС у Львівській області.

Марки автомобілів, за які найчастіше сплачують податок: Audi Q8, BMW X5, BMW X6, BMW X7, Land Rover Defender, Land Rover Range Rover, Mercedes-Benz G, Mercedes-Benz S, Mercedes-Benz V, Porsche Cayenne, Tesla S, Tesla X та інші.

У 2024 році найбільше сплачено транспортного податку з фізичних осіб на Львівську ТГ.

Начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області Володимир Коваль зазначив, що транспортний податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2024 році, оприлюднено на офіційному сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Нагадаємо, що транспортний податок 100-відсотково зараховується до місцевих бюджетів. Згідно з законодавством України транспортним податком оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких перевищує 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року.

Leopolis.news