logo
30/04
29/04
28/04
27/04
26/04
2 ...

Міністр енергетики не виключає підвищення тарифів на світло

06-04-2024 14:28666

 Міністр енергетики не виключає підвищення тарифів на світло
Фото: Oksana Parafeniuk для The Washington Post

Міністр енергетики України Герман Галущенко не виключає підняття тарифів на електроенергію для населення через масовані удари рф по енергетичних об'єктах.

 

Про це Галущенко заявив в інтерв'ю для Bloomberg.

"Залежно від ситуації в липні та серпні ми будемо просити людей економити якомога більше. Росіяни не зможуть повторити відключення 2022 і 2023 років. Навіть у разі величезних збитків у нас буде базова генерація, яка покриє від 30 до 50 % наших потреб", - сказав Галущенко.

Галущенко не виключив підвищення тарифів на електроенергію для населення і сказав, що уряд вивчає різні способи фінансування ремонту енергетичних активів.

"Сьогодні ситуація ще складніша, ніж торік, оскільки ми втратили багато гідроенергії і змушені проводити планові ремонти атомних блоків", - сказав він.

Нагадаємо, «протягом свого конфлікту з Україною росія намагалася використовувати енергію як зброю. Російські удари по енергетичній інфраструктурі України спричинили широку нестачу електроенергії в країні в той час, як на глобальному рівні російський президент Владімір Путін використовував енергетичну політику для підриву міжнародної енергетичної безпеки», – йдеться в огляді Міноборони Британії від 26 лютого.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news