logo
19/04
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
2 ...

Україна погодилася б отримати кошти від США в кредит – Зеленський

07-04-2024 12:34474

Україна погодилася б отримати кошти від США в кредит – Зеленський
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що Конгрес США все ж виділить додаткову допомогу Україні.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, передає «Українська правда».

«Що стосується американської допомоги, вона критична в будь-якому випадку. Я все ж таки вважаю, що ми зможемо отримати позитивне голосування Конгресу США.

На превеликий жаль, ми трішки заручники цієї ситуації. На превеликий жаль, питання війни Росії проти України стало на сьогодні внутрішньополітичним питанням Сполучених Штатів, хоча це безпека цього світу. І саме такий недорослий підхід я не розумію…», – зазначив Зеленський.

«На жаль, ми заручники того, що це є виборчий процес у США. Тим не менш, я вірю, працюю, надіюсь, що розум все ж таки переможе і ми отримаємо відповідну допомогу»,, – додав він.

За його словами, Україна погодилася б отримати кошти від США в кредит.

«Один сенатор нещодавно був і каже: «Чи ти погодишся на кредитні гроші?». «А які є варіанти?» Він каже: «Ну, якщо тобі скажуть, що гроші кредитні або ти не отримаєш». Я кажу: «А для чого ці вибори, якщо немає ніякого вибору». Тому ми погодимося на будь-який варіант.

Більше того, якби сьогодні Україні запропонували дати в кредит сьогодні або безкоштовно все через рік, то ми б сказали: «Тільки сьогодні». Наш вибір один – вижити і перемогти. Ми це пробуємо робити різними шляхами. Важливо – чим швидше, тим краще», – зазначив Зеленський.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news