logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Презентація книги «Гаївки Яворівщини» Лесі Балух у Яворові зібрала громадськість міста

07-04-2024 12:56368

Презентація книги «Гаївки Яворівщини» Лесі Балух у Яворові зібрала громадськість міста

У Яворові в залі культурно-мистецького центру «Сокіл» відбулась творча зустріч з талановитою землячкою Лесею Балух та презентація другого видання (доповнене) її книги «Гаївки Яворівщини». Подія зібрала мешканців Яворівської громади, поціновувачів творчості п. Лесі та працівників культури.

Книга була видана за сприянням керівника відділу культури, туризму, молоді та спорту Богдана Раделицького та за фінансової підтримки президента ГО «Корміл» Володимира Хархаліса.

Окрасою творчого вечора  стало виконання гаївок вихованцями Яворівської школи мистецтв ім. М. Вербицького, які своїм співом довели, що гаївки живуть та користуються популярністю у підростаючого покоління.

Опісля презентації для всіх охочих відбувся майстер-клас з розпису писанок, які вже зовсім згодом стануть окрасою святкових столів українців.

«Такі книги, як «Гаївки Яворівщини» Лесі Балух є справжнім скарбом для нашої громади. Вони допомагають майбутнім поколінням дізнатися про наші традиції, звичаї та історію Яворівщини. Вони є ключем до розуміння минулого та важливим елементом виховання національної свідомості та патріотизму. Нехай ця книга стане посібником для наступних поколінь у вивченні та утриманні нашої неповторної культурної спадщини», – зазначає відділ культури, туризму, молоді та спорту Яворівської міської ради.

Галина Сорока для Leopolis.news

Фото з відкритих джерел