logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Японія продовжить системно підтримувати українську медицину

09-04-2024 14:49508

Японія продовжить системно підтримувати українську медицину
Фото: МОЗ

Продовжити співпрацю в частині розвитку медичної інфраструктури та посилити спроможність України в наданні медичної допомоги – про це йшлося на зустрічі керівництва МОЗ України з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Мацуда Кунінорі та Головою Офісу JICA в Україні Хідекі Мацунагою.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Зокрема, міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко та заступниця міністра охорони здоровʼя Марія Карчевич подякували народу Японії за системну підтримку медичної сфери України і зазначили, що Японія – один із найбільш надійних та послідовних партнерів нашої держави у боротьбі з терористичною росією.

За понад два роки повномасштабної війни Японія вже надала Україні фінансової підтримки на більше ніж 12 мільярдів доларів, у тому числі для медичної сфери. 

«Щиро вдячні Японії та японському народові за підтримку – значна кількість обладнання, лікарських засобів, автомобілів швидкої допомоги від уряду Японії і неурядових організацій уже доставлені в Україну і рятують життя українців. Вірю, що наша системна співпраця у цьому напрямі лише міцнішатиме та продовжуватиметься», – зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Зі свого боку Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі наголосив, що підтримка сфери охорони здоров’я є і буде одним із пріоритетних напрямів для уряду Японії – не лише поки триває війна, а і після її завершення. 

Також під час зустрічі було підкреслено, що усі проєкти, заплановані до впровадження та підтримки медичної сфери України зі сторони уряду Японії, тривають, а деталі і кроки щодо реалізації узгоджуються відповідальними особами зі сторони МОЗ України та Посольства Японії в Україні. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news