logo
30/04
29/04
26/04
25/04
2 ...

На Львівщині виявили контрабанду лісоматеріалів з бука на понад 1 млн грн

10-04-2024 11:35345

На Львівщині виявили контрабанду лісоматеріалів з бука на понад 1 млн грн
Фото: ТУ БЕБ у Львівській області

Детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області викрили спробу незаконного вивезення лісоматеріалів за кордон.

Про це повідомляє ТУ БЕБ у Львівській області.

Слідством встановлено, що зловмисники організували незаконне вивезення необробленого буку, дощок та інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України, приховуючи їх від митного контролю.

Зазначається, що підприємства експортери здійснювала свою діяльність на підставі виконання міжнародних контрактів із суб’єктом господарювання, який зареєстровані у Великобританії та Румунії.

«Під час митного контролю у двох пунктах пропуску було встановлено, що товарно-супровідні документи містять неправдиві відомості. Під виглядом пиломатеріалів (дошки) переміщувались лісоматеріали.

Загальний об’єм лісоматеріалів становить 60 м3, орієнтовна вартість – понад 1 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 201-1 Кримінального Кодексу України здійснюють детективи Теруправління БЕБ у Львівській області.

Обшуки проводилися за сприяння працівників Львівської митниці. Процесуальне керівництво – Львівська обласна прокуратура.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news