logo
30/04
2 ...

Майбутні лікарі ветеринарної медицини здобували досвід під час виїзного заняття в зоопарку

10-04-2024 19:17175

Майбутні лікарі ветеринарної медицини здобували досвід під час виїзного заняття в зоопарку
Фото: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицього

3 квітня 2024 року доцент кафедри паразитології та іхтіопатології Андрій Соболта та асистент кафедри хірургії Олександр Маркевич провели виїзне заняття та низку обстежень в зоопарку «Лімпопо» у с. Меденичі Дрогобицького району Львівської області.

Про це повідомляє пресслужба Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького.

Разом зі студентами провели гельмінтоовоскопічні та акарологічні дослідження тварин різних видів, а саме вовків, ягуарів, мавп, свиней, поні, віслюків, каракалів, лемурів, орангутангів, пум, сервалів, левів, тигрів, бінтуронгів, леопардів, капібар, рисей, кіз, верблюдів, овець та ведмедів. Експеримент проводився з метою виявлення яєць та личинок гельмінтів, цист найпростіших та кліщів.

Також було проведено рентгенологічне обстеження щелепи архара на наявність запального процесу і стороннього тіла, розчищення та обрізання ратиць, надано консультації щодо профілактики інвазійних захворювань тварин.

Співпраця зі зоопарком ведеться вже не перший рік, її цілями є надання допомоги тваринам і навчання студентів у виробничих умовах, що вважаємо неабияким цінним досвідом для навчального процесу на факультеті ветеринарної медицини.

Leopolis.news